De nieuwe Wii u controller

De nieuwe Wii u controller

Wii stond tot voor kort bekend om zijn afstandsbediening als controller en de vele accessoires die op deze controller konden worden aangesloten. Één van deze accessoires was een klassieke controller die lijkt op bijvoorbeeld de controllers van de Playstation en Xbox.

Met de komst van de Wii u heeft Nintendo ook een nieuwe Wii u controller gelanceerd, die er weer heel anders uitziet dan de standaard controllers van gameconsoles. De nieuwe Wii u controller heeft namelijk een scherm in het midden tussen de knoppen. Dit is niet alleen nuttig voor bepaalde toepassingen tijdens het spelen van games. Het lost namelijk ook een veelvoorkomend probleem op onder gamers.

Bezette televisie

Veel gamers die niet alleen wonen krijgen vaak commentaar van huisgenoten, omdat zij vaak de tv bezetten of aan het gamen zijn tijdens een televisie programma dat zij graag willen zien. Voor de komst van de Wii u controller moest je dan altijd je game afsluiten terwijl je nog helemaal niet klaar was. Nu kun je de game voortzetten op het scherm op je Wii u controller. Met de nieuwe Wii controller ben je dus nooit meer afhankelijk van anderen en kun je dus gamen wanneer je maar wilt. Je kunt hem dus eigenlijk zien als een oude gameboy die je ook op je televisie af kunt spelen. Zo simpel ligt het natuurlijk niet helemaal, omdat de games nu hyperrealistisch zijn zoals je van de huidige consoles gewend bent. De oude nintendo had natuurlijk een simpele weergaven van een spel.

Met de komst van de nieuwe Wii u controller is er volgens ons ook een nieuw tijdperk aangebroken voor controllers van de gameconsole. Omdat mensen steeds mobieler worden en vaak van huis zijn, groeit de behoefte aan gamen bijvoorbeeld onderweg in de trein of in je hotelkamer. Omdat spellen op de smartphone toch een stuk beperkter zijn dan die van de gameconsoles, is gamen via je controller volgens ons de toekomst van gamen op locaties waar je geen televisie voorhanden hebt.

About author