Online veilingen steeds populairder

Online veilingen steeds populairder

Veilingen zijn al zo oud als de weg naar Rome. Vroeger, toen Nederland nog in de gouden eeuw zat en zelfs in de jaren daarvoor, werden op veilingen bijvoorbeeld groenten en andere versproducten op de kop getikt. En het kopen van versproducten vindt nog altijd op die manier plaats. In Nederland zijn er nog altijd grote veilinghuizen. Nu zult u vast denken: waar wil de schrijver heen in zijn blog op Next ICT Solutions? Wel nu: veilingen worden op het internet ook steeds populairder. De zogenoemde online veilingen gelden vandaag de dag voor allerlei verschillende producten, zoals voor speelgoed en gadgets. Vandaar dat ik het er vandaag ook over wil hebben.

Online Speelgoed veilingen

Online veilingen zijn in de essentie niet veel anders dan de veilingen die in handelshuizen plaatsvinden. Die veilingen, in handelshuizen, zijn overigens in te delen in twee categorie├źn. Ten eerste heb je de veilingen waarbij bij opbod wordt geboden. Dit houdt in dat degene die uiteindelijk het hoogst biedt, het product op de kop tikt. Het kan ook omgekeerd: de veilingmeester noemt een prijs en gaat steeds iets verder naar beneden. Pas als iemand er mee instemt, is het product verkocht. Dit is dus eigenlijk een omgekeerde opbod veiling.

Online heb je ook steeds meer veilingen. Zoals voor vakantie en andere activiteiten. Echter worden online veilingen voor speelgoed en gadgets ook steeds populairder. Dit zijn immers uitermate geschikte spullen voor een veiling. Zeker gadgets, omdat dit meestal spullen zijn die geen standaard waarde hebben.

Op het internet

Ook op het internet zijn er dus veilingen. Deze zogenoemde online veilingen zijn meestal per opbod. Iemand legt, op een virtuele manier, een bepaalde prijs op tafel. Het is vervolgens even wachten of er iemand overheen gaat. Als dit eventjes niet gebeurt, is het product verkocht. Als dit wel gebeurt wordt er weer even gewacht. Het kan zo zijn dat er twee of meer partijen zijn die flink tegen elkaar opbieden. Dat kan de prijs tijdens online veilingen danig opstuwen. Hierdoor kan het zelfs zo zijn dat een product ver boven de waarde verkocht wordt. Daar is de verkoper natuurlijk heel erg blij mee. Laat je op het internet, tijdens een van de online veilingen, in ieder geval niet gek maken.

About author